Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Justin Doellman Anadolu Efes! Justin Doellman kimdir? Justin Doellman Anadolu Efes'te, Justin Doellman'ın kariyeri, Justin Doellman Erman kunter, Justin Doellman transfer - Basketbol Haberleri

        HTSPOR / Gökhan TÜRE

        Anadolu Efes, yeni coachu Dusan Ivkovic’in sunduğu transfer listesinde ‘ilk sırada’ yer alan ABD’li pivot Justin Doellman’ı renklerine bağladı. İspanya Ligi ACB’de bu sezon Valencia formasıyla oldukça başarılı bir grafik çizen ve kulübüyle Eurocup’ta şampiyonluğu kazanan 2.08 boyunda ve 29 yaşındaki tecrübeli pivot için Real Madrid de devredeydi.

        Ancak Eflatun-Beyazlılar’ın uzun rotasyonundaki ‘kalabalık’ nedeniyle önümüzdeki sezonu ‘kenarda geçirme’ olasılığını yüksek gören ABD’li pivot tercihini Anadolu Efes’ten yana kullandı.

        İSPANYA’NIN MVP’Sİ

        İspanya Ligi’nde normal sezonu Real Madrid’in ardından ikinci sırada tamamlayan Valencia’da 15 sayı, 4.4 ribaund, 2.5 asist ortalamaları tutturan ve 2013-14 normal sezonunun en değerli oyuncusu (MVP) seçilen Doellman, Play-Off çeyrek final serisinde de Cajasol’e karşı takımının en büyük kozu olacak. Efes ile 2+1 yıllık sözleşme yapacağı belirtilen yıldız oyuncu Temmuz ayında İstanbul’a gelerek resmi sözleşmeye imza atacak.

        MILKO BJELICA KALDI

        Bu arada Lacivert-Beyazlılar, yine coach Ivkovic’in direktifi doğrultusunda Karadağlı power forveti Milko Bjelica’nın da sözleşmesindeki opsiyonu kullanarak yıldız oyuncuyu da kadrosunda tuttu. Öte yandan Efes’in CSKA Moskova’da forma giyen iki Sırp milli oyuncu Milos Teodosic ve Nenad Krstic için de girişimlere başladığı, bu iki oyuncunun durumunun Rusya Ligi’nde Play-Off sona erdikten sonra netleşeceği öğrenildi.

        O’NU KUNTER KEŞFETTİ!

        ABD Kolej Ligi NCAA’de Xavier Musketeers takımında 4 yıl boyunca forma giyen ve 10.6 sayı, 5.4 ribaund ortalamaları tutturan Justin Doellman’ın Avrupa macerası 2007-2008 sezonunda Fransa ile başladı. Türk antrenör Erman Kunter, o dönem coachluğunu yaptığı Fransız Cholet’de iken ABD’de izlediği Doellman’ı kadrosuna kattı. Cholet’de 1 yıl oynadıktan sonra Besancon ve Orleans’da forma giyen ABD’li oyuncu, 2010’da Alicante ile İspanya’ya adım attı. Buradan 2011’de Basquet Manresa’ya geçen yıldız pivot, 2012’den bu yana ise Valencia’da görev yapıyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ