Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Fenerbahçe Ülker Pınar Karşıyaka - Basketbol Haberleri

        Pınar Karşıyaka: 83 - Fenerbahçe Ülker: 74

        Salon: Karşıyaka

        Hakemler: Rüştü Nuran, Yener Yılmaz, Ziya Özorhon

        Pınar Karşıyaka: Barış 8, Can Altıntığ 9, Dixon 10, Batista 22, Diebler 23, Williams 6, İnanç 5

        Fenerbahçe Ülker: McCalebb 7, Bjelica 3, Melih 7, Klezia 14, Oğuz 4, Zoric 13, Berk İbrahim 6, Bogdanovic 10, Preldzic 10

        1. periyot: 21-19

        Devre: 39-40

        3. periyot: 69-62

        Pınar Karşıyaka, karşılaşmaya Diebler'in 3 sayılık basketiyle başladı. Konuk ekip buna cevap veremeyince, Pınar Karşıyaka, maçın ilk iki dakikasında Barış Hersek ve Diebler'in etkili oyunuyla farkı 8 sayıya kadar çıkardı: 10-2. Seyircisinin desteğini alan "Kaf-Kaf", Diebler'in elinden bulduğu 3'lüklerle ilk çeyreği 21-19 önde kapattı.

        Fenerbahçe Ülker, ikinci çeyreğe hızlı başladı. Pınar Karşıyaka'nın, ilk 3 dakikada bulduğu hücum fırsatlarını sayıya çevirememesini iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker, 21-28 öne geçti. Dixon ve Batista ile pota altında etkili olan kırmızı yeşiller, periyodun bitimine 3 dakika kala beraberliği sağladı: (28-28). Pınar Karşıyaka, Klezia ve Preldzic'in etkili oyununa cevap veremeyince soyunma odasına 29-40 geride girdi.

        İkinci yarıya da etkili başlayan konuk ekip, Oğuz Savaş ile pota altında üst üste 4 sayı buldu. "Kanarya", periyodun başındaki serisini sürdüremeyince Pınar Karşıyaka, çeyreğin ilk 3 dakikasında Batista, Diebler'in elinde bulduğu basketlerle 51-47 öne geçti. 3'üncü çeyreğe Pınar Karşıyaka taraftarının çıkardığı olaylar damga vurdu. Hakem kararlarına tepki gösteren taraftarların, sahaya yabancı madde atması nedeniyle maç yaklaşık 5 dakika durdu.

        Sahanın temizlenmesinin ardından yeniden başlayan karşılaşmada etkili oyununu sürdüren Ege temsilcisi, hızlı hücumlarda Batista ve Can, 3 sayılık basketlerde de Diebler'le yüksek isabet oranı sağlayınca üçüncü çeyreği 7 sayı farkla önde bitirdi: (69-62).

        Pınar Karşıyaka, son çeyreğe Jawad Williams'ın basketleriyle başladı. Sarı lacivertli ekip, çeyreğin ilk 2 dakikalık bölümünde sayı üretemeyince fark çift hanelere çıktı: (75-62). Maçın 35'inci dakikası 78-65 Pınar Karşıyaka'nın üstünlüğüyle geçildi. Bu dakikadan sonra hücumda etkisini artıran "kaf kaf", elde ettiği skor avantajını son periyotta iyi değerlendirerek maçı 83-74 kazandı.

        Mücadelede 23 sayıyla oynayan Pınar Karşıyaka'dan Diebler en skorer isim olurken onu 22 sayıyla Batista takip etti. Fenerbahçe Ülker'de ise Zoric 14 ve Klezia 13 sayıyla maçı tamamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ