Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Diğer türkiye basketbol federasyonu başkanı Turgay Demirel, FIBA Avrupa genel kurulu, turgay demirel fiba - Basketbol Haberleri

        Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel’e, mayısta Andorra’da yapılacak FIBA Avrupa Genel Kurulu’nda başkanlık yolu açıldı. TBF Başkanlığı’nı 1992 yılından bu yana sürdüren ve 20 yılda Türk basketbolunu hem Avrupa hem de dünya genelinde önde gelen ülkelerden biri konumuna getiren Demirel’in, Avrupalı üyelerin büyük bir çoğunluğundan ‘güvenoyu’ alması üzerine başkanlığa adaylığını koyduğu öğrenildi.

        'ADAY OL, OYUMUZ SANA'

        Başkan adayı olması için uzun bir süredir Avrupalı birçok delegeden baskı gören Turgay Demirel’in, geçtiğimiz haftasonu İstanbul’da yapılan FIBA Dünya Kongresi’ne katılan Avrupalı delegelerle bir araya gelerek nabız yokladığı belirtildi. Demirel’in, delegelerin “Senin başkan olmanı istiyoruz. Aday ol, oyumuz sana” çağrısı üzerine 2010’da kaybettiği başkanlık yarışına yeniden aday olma kararı aldığı ifade edildi. Demirel’in, mayısta başkanlık koltuğuna oturmasına ‘kesin’ gözüyle bakılıyor. Bu arada Turgay Demirel ile birlikte, Makedonya Federasyonu Başkanı Damien Dimewski de başkanlığa aday oldu. Demirel, 2-4 Mayıs’ta Andorra’da yapılacak kongrede, 2012’de kovulan eski FIBA Avrupa Genel Sekreteri Nar Zanolin’in desteklediği sürpriz aday Dimewski’nin karşısına ‘favori’ olarak çıkacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ