Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Basketbolda, Avrupa Ligi'nin her yıl yaptığı ve son 3 sezonu kapsayan başarı değerlendirmelerinde Anadolu Efes, Türkiye'nin en başarılı takımı olma unvanını sürdürdü. - Basketbol Haberleri

        Avrupa Ligi organizasyonu, son 5 yıldır uygulamaya koyduğu bir düzenlemeyle, 14 takıma (A) Lisansı veriyor ve bu da takımların lige direkt olarak katılması anlamına geliyor.

        Alınan bilgiye göre, (A) Lisansı'na sahip olan 14 takımın sıralamasında Anadolu Efes 9. durumda yer alırken, Türkiye'nin Avrupa Ligi'nde (A) Lisansı'na sahip bir diğer takımı Fenerbahçe Ülker ise 14 takım arasında 13. sırada kendisine yer buldu.

        (A) Lisansı'na sahip diğer takımlar ise şöyle:

        Barcelona Regal, Real Madrid, Caja Laboral, Unicaja Malaga (İspanya), Olympiakos, Panathinaikos (Yunanistan), Maccabi Electra Tel Aviv (İsrail), Montepaschi Siena, EA7 Emporio Armani (İtalya), CSKA Moskova (Rusya), Zalgiris Kaunas (Litvanya), Asseco Prokom (Polonya).

        Avrupa Ligi organizasyonu, (A) Lisansı'na sahip 14 takım arasında başarı bazında en son sırayı alan takımın lisansını bir yıl sonra yenilemiyor ve 14. takım bu hakkını kaybediyor. (A) Lisansı'na sahip olmayan diğer 10 takım ise Avrupa Ligi'nin farklı başarı kriterlerine göre değerlendiriliyor.

        Bu arada, THY Avrupa Ligi ve ULEB Avrupa Kupası'nda son 3 sezonda mücadele eden 83 takımın dahil edildiği sıralamada Anadolu Efes, son 3 sezonda normal sezon ve ''Top 16'' turlarının toplamında 19 galibiyet ve 29 mağlubiyet ile 73 puan toplayıp, tüm Türk takımları arasında sıralamadaki en başarılı ekip oldu.

        Türkiye'yi Avrupa kupalarında temsil eden diğer takımlardan Fenerbahçe Ülker 67 puanla 20., Galatasaray Medical Park 62 puanla 23., Banvit 29 puanla 42., Türk Telekom 19 puanla 56. ve Beşiktaş da 15 puan ile 61. sırada yer aldı.

        Listenin en başında ise 131 puanla İspanya'nın Barcelona Regal, 124 puanla Yunanistan'ın Olympiakos ve 116 puanla İsrail'in Maccabi Electra Tel Aviv takımları bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ