Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Milli Takım Enes Kanter için şok iddia! - Basketbol Haberleri

        HTSPOR

        Alt yaş kategorilerinde Milli Takım ile gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Enes Kanter, 2008-2009’da kısa bir süre de olsa F.Bahçe’de oynadığı için profesyonel sözleşme imzalamış oyuncuları kabul etmeyen NCAA’de forma giyememişti. 1 sezon Kentucky Üniversitesi ile idmanlara çıkan Kanter, 2011 draftlarında, 1. tur 3. sıradan Utah’a katılarak, en yüksek sıradan seçilen Türk oyuncu olmuştu. 23 yaşındaki pivot, Utah’taki 3.5 sezonun ardından takasla Oklahoma’nın yolunu tutmuştu.

        'ATAMAN’A CEVAP VERMİYOR' İDDİASI

        23 yaşındaki başarılı pivotun, 5-20 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası kadrosunda düşünüldüğü ancak Enes Kanter’in, Milli Takım coachu Ergin Ataman’ın telefonlarına cevap bile vermediği iddia edildi. Bu iddiaları kesin bir dille yalanlayan Ergin Ataman,”Bu haberlerin hiçbiri kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. Böyle bir durum söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

        3. SIRADAN DRAFT EDİLDİ

        NBA’de takas olduğu Oklahoma City Thunder’la, draft edildiği 20112012 sezonundan itibaren 3.5 yıl formasını giydiği Utah Jazz deplasmanına giden Enes Kanter’in, maç öncesi yaptığı açıklamalarda, “Utah’ta oynamaktan hiçbir zaman hoşlanmadım. Bu sadece 1 ya da 2 maçlık bir hayal kırıklığı değildi. 3.5 yıllık bir hayal kırıklığıydı” demesi Utah taraftarını çileden çıkarttı. 94-89 kaybedilen maçta salona ayak basar basmaz yuhalanan Enes Kanter, F.Bahçe Ülker’den ayrılırken de kimseyle vedalaşmamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ