Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroLeague THY Avrupa Ligi'nde mart ayının en değerli oyuncusu (MVP), Fenerbahçe Ülker'in Sırp basketbolcusu Nemanja Bjelica oldu - Basketbol Haberleri

        THY Avrupa Ligi'nde mart ayının en değerli oyuncusu (MVP), Fenerbahçe Ülker'in Sırp basketbolcusu Nemanja Bjelica oldu.

        Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinde yer alan habere göre, sarı-lacivertli takımda gösterdiği performansla mart ayının MVP'si seçilen Bjelica, ay boyunca THY Avrupa Ligi'nde oynadığı dört karşılaşmada 15 sayı, 9 ribaund, 3 asist ve 1 blok ortalamalarıyla mücadele etti.

        Fenerbahçe Ülker'in mart ayında oynadığı Nizhny Novgorod, Olympiakos, EA7 Emporio Armani ve Unicaja Malaga maçlarında ortalama 24,75 verimlilik puanı üreten Sırp basketbolcu, iki sayılık atışlarda yüzde 62,5, üç sayı çizgisinin gerisinden yüzde 55,5, serbest atışlarda da yüzde 71,4 ortalamaları yakaladı.

        Bjelica, THY Avrupa Ligi'nde bu sezon oynadığı 22 maçta ise 12,3 sayı, 8 ribaund, 1,9 asist ve 1,3 top çalma ortalamaları tutturdu.

        Fenerbahçe Ülker'de ikinci sezonunu geçiren Bjelica, gösterdiği bu performansla takımının THY Avrupa Ligi Top 16 turu F Grubu'nda üst üste dokuz galibiyet almasında ve grubun zirvesinde bulunmasında önemli bir rol oynadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ