Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Kadınlar EuroLeague Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Kadınlar Avrupa Ligi'ndeki derbide küfür anonsu yaptı - Basketbol Haberleri

        FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Çeyrek Finali'nde Fenerbahçe evinde Galatasaray Odeabank'ı konuk ederken, maçı izleyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın sözleri derbiye damga vurdu.

        Karşılaşmanın ilk çeyreğinde Fenerbahçeli taraftarların tezahüratlarından rahatsız olan Yıldırım, mikrofonu eline alarak anons yaptı.

        Yıldırım, "Ben Aziz Yıldırım. 3 gün sonra Dünya Kadınlar Günü. Burada bizim bacılarımız, kızlarımız, çocuklarımız oynuyor. Onlara saygı duyun. Burada küfür etmek yok. Burada alkış ve tezahürat var. Küfür edecek olanlar dışarı çıksın" sözlerini kullandı.

        Aziz Yıldırım'ın uyarısının ardından, Fenerbahçeli taraftarlar küfürlü tezahüratlarını sonlandırdı.

        İLK YARI SONUNDA SALONDAN AYRILDI

        Ancak devre arasında dışarı çıkarken, yaptığı anonsu protesto edip kendisine küfreden bir taraftar Yıldırım’ı çileden çıkardı. Yıldırım, taraftarların sevgi gösterileri arasında kendisine küfreden bu seyirciden şikayetçi olduğunu emniyet mensuplarına bildirdi. Ardından da polisin gözaltına aldığı taraftarla birlikte Örnek Mahallesi Karakolu’na giden Başkan Yıldırım, bu taraftardan “Türk sporu adına şikayetçi olduğunu” belirterek ifade verdi. Karakola giden Başkan Aziz Yıldırım, dev derbinin ikinci yarısını izleyemedi.

        DEVRE ARASI OLAYLAR ÇIKTI

        Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank arasındaki derbi mücadelesinin devre arasında, tribünde sarı-lacivertli taraftarlar arasında kavga çıktı.

        Yaklaşık 2 bin seyirci kapasiteli Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu'nun tamamını dolduran Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarının 34-23 önde kapattığı ilk yarının ardından salondan çıkan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a sevgi gösterilerinde bulundu.

        Bu sırada tribünde çıkan arbede kavgaya dönüştü. Yumruklaşmaların yaşandığı kavgada bazı taraftarların tribünden aşağıya düştüğü görüldü. Baygınlık geçiren bir kadın taraftar da sedyeyle ilk yardım alanına götürüldü. Bacağına darbe alan bir taraftara da sağlık ekipleri müdahale etti.

        Polisin araya girmesiyle olay, daha fazla büyümeden yatıştırıldı. Güvenlik güçleri kavgaya karışan bazı taraftarları salon dışına çıkardı. İki kulüp arasındaki anlaşma gereği Galatasaraylı taraftarlar maçı salonda izleyemedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ