Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Galatasaray Liv Hospital, Trabzonspor Medical Park, Türkiye Basketbol Ligi, Trabzonspor Medical Park-Galatasaray Liv Hospital maçı - Basketbol Haberleri

        TRABZONSPOR MEDİCAL PARK: 72 - GALATASARAY LİV HOSPİTAL: 70

        SALON: Hayri Gür

        HAKEMLER: Emin Moğulkoç, Alper Özgök, Osman Sinan İşgüder

        TRABZONSPOR MEDİCAL PARK: Bost 8, Hardy 15, Stipanovic 22, Alper Saruhan 2, Nusret Yıldırım 2, Can Korkmaz, Yunus Akçay 3, Velickovic 9, Can Altıntığ, Marshall 5, Lawal 6

        GALATASARAY LİV HOSPİTAL: Young 12, Micov 4, Erceg 14, Arroyo 27, Sinan Güler 5, Kerem Gönlüm 3, Pocius 5,

        1. PERİYOT: 19-22

        DEVRE: 33-38

        3. PERİYOT: 50-55

        Karşılaşmaya iyi başlayan Galatasaray Liv Hospital, Trabzonspor Medical Park'ın top kayıplarını Erceg ve Arroyo'nun içerden ve dışardan attığı sayılarla iyi değerlendirip 6. dakikada 16-8 üstünlük sağladı. Bu dakikadan sonra Stipanovic'in pota altından basketleriyle etkili olan ev sahibi takım, farkı 3 sayıya kadar düşürdü ve ilk periyot sarı-kırmızılıların 22-19'luk üstünlüğüyle sona erdi.

        İkinci periyotta Lawal ve Bost ile sayılar bulan Trabzonspor Medical Park, 14. dakikada farkı 31-29'a getirmesine karşın Alper Saruhan'ın 3 sayılık atışını değerlendirememesiyle öne geçme şansı yakalayamadı. Micov, Pacios ve Young ile sayılar üreten Galatasaray Liv Hospital, 38-33 üstünlükle soyunma odasına gitti.

        İkinci yarıya iyi başlayan Trabzonspor Medical Park, Marshall ve Stipanovic'in art arda iki basketiyle 23. dakikada durumu 39-38 yaparak maçta ilk kez öne geçti. Maçın en skorer oyuncusu Arroyo'nun hemen 3 sayılık basketle verdiği cevapla tekrar oyunda üstünlüğü ele geçiren Galatasaray Liv Hospital, Young'un da katkısıyla üçüncü çeyreği de 55-50 önde tamamlamayı başardı.

        Maçın son periyoduna Hardy ile bulduğu sayılarla başlayan Trabzonspor Medical Park, Marshall'ın serbest atıştan attığı basketlerle 33. dakikada 55-55 beraberliği yakaladı.

        Bu dakikadan itibaren büyük çekişme içerisinde geçen karşılaşmada sarı-kırmızılı takım, Stipanovic'i pota altında durduramayınca 37. dakikada Trabzonspor Medical Park, 64-59 üstünlük sağladı. Son 20 saniyeye 69-68 bordo-mavili takımın üstünlüğüyle girilirken Young pota altından öne geçme şansını kullanamadı.

        Daha sonra taktik faullerin yaşandığı bölümde Hardy ile 2 serbest atışı değerlendiren Trabzonspor Medical Park, durumu 71-68 yaptı. Bitime 10 saniye kala Arroyo ile 3 sayılık atıştan yararlanamayan sarı-kırmızılılar, 8 saniye kala Erceg ile serbest atıştan bulduğu sayıyla skoru 71-69'a getirdi.

        Galatasaray Medical Park, Sinan Güler ile serbest atışların birini değerlendirdi (71-70). Son 5 saniye kala Hardy de kendisine yapılan serbest atışların 1'ini sayıya çevirerek skoru 72-70 yaptı.

        Son 3 saniye kala Velickovic kendisine yapılan serbest atışların ikisini de sayıya çeviremedi ve ardından Erceg'in kendi potasının yakınından kullandığı atışta top diğer potadan dönünce karşılaşma Trabzonspor Medical Park'ın 72-70 üstünlüğüyle sona erdi.

        Karşılaşmanın en skorer oyuncusu 27 sayıyla Galatasaray Liv Hospital'da Arroyo oldu. Trabzonspor Medical Park'ta da Stipanovic 22 sayı kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ