Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Cinayeti arkadaşlarına itiraf etmiş - Basketbol Haberleri

        Müslim SARIYAR/Mustafa ŞEKEROĞLU / HT GAZETE

        SIRP taraftar Marko Ivkoviç’i kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Kadri A.’nın, cinayeti olaydan sonra arkadaşlarına “Bana vurdu, ben de bıçakladım” diyerek itiraf ettiği öğrenildi. İstanbul’da Galatasaray Liv Hospital-Kızılyıldız maçı öncesi işlenen cinayetin şüphelisi Kadri A.’nın, otogardan Antalya’ya gitmek üzere şehirlerarası bir otobüse bindiği tespit edildi. İstanbul’dan yola çıkan polis, Isparta yakınlarında otobüsü durdurup Kadri A.’yı gözaltına aldı.

        İşsiz olduğu öğrenilen Kadri A. ifadesinde, “Maçın yapılacağı yerin karşısında mangal yapıyorduk. Bir anda kavga çıktı. Biz de arkadaşlarla olay yerine gittik. Bu sırada biri bana vurdu. Üzerimde bıçak vardı. Ama bıçağı ben vurmadım” iddiasında bulundu. Cinayet Büro Amirliği’ndeki sorguları süren ararında Kadri A.’nın da bulunduğu 7 şüphelinin bugün Bakırköy Adliyesi’ne sevk edileceği öğrenildi. Öte yandan zanlıların çekilen fotoğrafları, Sırbistan Konsolosluğu görevlileri aracılığıyla Ivkoviç’in beraberinde bulunan 2 arkadaşına gösterildi. İkili, fotoğraflardan katil zanlısını teşhis etti.

        DIŞİŞLERİ'NDEN SIRPÇA MESAJ

        DIŞİŞLERİ Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, gerilimi azaltmak için Sırpça olarak yaptığı açıklamada, “Sırp taraftarın öldürülmesinden derin üzüntü duyuyoruz. Ailesine başsağlığı ve sevenlerine sabır diliyoruz. Temennimiz bu tarz olayların bir daha meydana gelmemesi ve olayın faillerinin yakalanarak Kadri A. ceza çekmesidir” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ