Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Galatasaray, Marko Ivkovic, Kızılyıldız, Galatasaray-Kızılyıldz öldürülen taraftar, marko ivkovic'i kim öldürdü - Basketbol Haberleri

        HT GAZETE - ÖZEL HABER / Mustafa ŞEKEROĞLU

        İSTANBUL’da Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız maçı öncesi çıkan olaylarda hayatını kaybeden Sırp taraftar Marko Ivkoviç’in katil zanlısını bulmak için polis çok yönlü çalışma başlattı. Polis, Galatasaray tribün liderleri dahil birçok kişinin ifadesine başvurdu. Olay yeri civarında hangi taraftar grubunun olduğunu araştıran polis, önemli bir görüntüye ulaştı.

        BİRBİRLERİNE GİRMİŞLER

        Görüntülerde, aralarında Ivkoviç’in de bulunduğu Sırp grubu ile Galatasaray taraftarlarının tekmeli yumruklu kavga ettikleri görüldü. Yapılan çalışmalarda kısa sürede kavgada yer alanlar belirlendi. Polis, iddiaya göre Ultraslan’a bağlı olan ve kendilerine Mecidiyeköylü Galatasaraylılar ismini veren K.A. ve arkadaşlarını tespit etti. Bunun üzerine K.A. ile birlikte toplam 7 kişi gözaltına alındı.

        K.A. TEKME YEDİ

        İddiaya göre K.A. ve arkadaşlarına, maçtan önce olay yerinde alkol aldıkları sırada yanlarına gelen Sırp taraftarlar küfürler ederek taş atmaya başladı. Bunun üzerine kavga çıktı. K.A. bir Sırp taraftardan yüzüne tekme yedikten hemen sonra Ivkoviç’in bıçaklandığı ortaya çıktı. K.A.’nın yüzünde darp izi bulunduğu öğrenildi.

        Gözaltına alınan zanlılar suçlamaları reddetti. Polis, katil zanlısının teşhisi için şüphelilerin fotoğraflarını Sırbistan’a gönderdi. 7 şüphelinin fotoğrafları, Ivkoviç’in arkadaşlarına teşhis ettirilecek ve bıçağı kullanan zanlı belirlenecek. Gözaltına alınan 7 kişi hakkında ek gözaltı süresi alındı. Şüphelilerden alınan kan örnekleri ise Ivkoviç’in kıyafetlerindeki bulgularla karşılaştırılacak.

        GÖZALTI SAYISI ARTABİLİR

        Soruşturma için görevlendirilen özel ekipler, olay yerinde yaptıkları saha çalışmaları ve spor salonu etrafındaki güvenlik kamera görüntüleri incelemelerinde ciddi bulgulara ulaştı. Bulgular arasında delici ve kesici aletler de yer aldı. Elde edilen bulgular incelenmek üzere Kriminal Şube Müdürlüğü Laboratuvarı'na gönderildi. Yetkililer, olaya karıştıkları tespit edilen çok sayıda kişinin kimlik bilgilerinin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğünü ve ilerleyen süreçte gözaltı sayısının artabileceğini dile getirdi.

        Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasında 21 Kasım'da oynanan maç öncesinde, Abdi İpekçi Spor Salonu'nun 1 No'lu kapısının önünde 19.30'da çıkan kavgada, 25 yaşındaki Marko İvkoviç isimli Kızılyıldız taraftarı, aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralanmıştı. Sağlık ekiplerince Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan İvkoviç, kurtarılamamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ