Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Ergin Ataman açıklama, Coach, galatasaray liv hospital, Murat Özyer açıklama - Basketbol Haberleri

        "Philadelphia 76'ya yakıştıramadım"

        Furkan transfer edilirken ciddi bir para verildi Karşıyaka'ya bonservis bedeli olarak. 3 yıldır Galatasaray'da alacaklarını ne kadar geçte olsa aldı. Bu sezon başından itibaren parasını almamış olabilir ama alacakları ödendi primleri hariç. Bu takımda oynanacn kimsenin ben dahil primler dışında alacağı yok. Bu çok etik değil bu trasfer olayını etik bulmuyorum. NBA takımı devreye girip transfer teklifi yapması doğru değil, etik bulmuyorum. Sezon başı olur gelip konuşulur. 500-600 bin euro bir bedel var. Menajerlerin oyununa gelip Philadelphia 76 adına yakıştıramıyorum.

        "Sponsorun tutumunu kabul edemiyorum"

        Bana ait o açıklamalar en önemli oyunculardan birini çünkü... Bir hoca olarak benim de sıkıntılarım var. Biz kim olursa olsun neticede şampiyonluğa oynayacağız. Şu da bir gerçek Galatasaray ortada bırakıldı dedim. Bu yönetime değil, yeni yönetim ellerinden geldiğince zorlukları ortada bırakanlardan birisi Liv Hospital... Türkiye'nin en büyük müesseselerinden birisi Euroleague oynarken, 2 şampiyonluk yaşamışken anlaşmayı 5 milyon dolarlardan bir anda 1 milyon dolara düşürmesini kabul edemiyorum ve sindiremiyorum. Rakiplerin sponsorları 5-7-20 milyon harcarken bu yakışmadı, bunu söylemek lazım.

        "Büyük iş başardık"

        Beşiktaş'tan Galatasaray'a geçtiğimde Aysal ile büyük projelerle geldik. Galatasaray'ı ilk 8 takıma soktuk bu kolay bir şey değil. Biz bunu başardık. Ciddi bir çalışma yaptık ve bize veirlen bütçeyi düşürerek takım kurduk. Bu takım aslanlar gibi mücadele ediyor ama bunları kurduk ve bu sezon Eylül ayının sonunda başkanımız Aysal ve yönetimi görevi bırakma kararı aldı.

        "Aysal ve tüm Galatasaraylılara dev çağrı"

        Basketbolun gelir-gider dengesinde açıklık var. Bu da sponsor yüzünden... Buradan eski başkana çağrı yaptım. Eski başkan 'Galatasaray benim hayatım 'diyor. Başkan büyük şeyler kazandırdı bu kulübe... Ünal Aysal'ın Galatasaray basket takımına sahip çıkabileceğini düşünüyorum. Sponsorluk olabilir. Geçmişte bunu gördüm Erdoğan Demirören gibi... Bu sadece Ünal Aysal ile olmasa büyük ve zengin CEO'lar var. Galatasaray şampiyon olduğu zaman kutlamak değildir önemli olan oraya gelirken destek vermektir. Başkan ile 2 yıllık süreçte iyi ilişkiler kurduk. Futbol ve diğer branşlarda maddi sıkıntılar var. Değerli başkanım Ünal Aysal'ın Galatasaray basket takımını böyle bırakmaması istiyorum. Bu benim dileğim ve bunda hiç bir art niyet ve kötü düşünmeden söylüyorum. Özellikle taraftarlarımız da eminim ki böyle düşünüyordur.

        Büyük kriz! Özyer de konuştu

        Galatasaray Basketbol Şubesi Genel Koordinatörü Murat Özyer, kulübün Liv Hospital ile arasında sponsorluk anlaşması bulunmadığını açıkladı.

        Murat Özyer, twitter’dan yöneltilen "Liv Hospital, Galatasaray Erkek Basketbol Takımı isim ve forma sponsorluğu için herhangi bir para ödüyor mu?” sorusuna “Anlaşma tamamlanmadı henüz yanıtını verdi.

        Bir gün önce de başantrenör Ergin Ataman Liv Hospital’ın sponsorluk bedelini düşürdüğünü söylemişti.

        (Sporx)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ