Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroLeague Galatasaray, Murat Özyer, Kızılyıldız, Davor Ristovic, Galatasaray-Kızılyıldız maçı olaylar, Murat Özyer Davor Ristovic, Galatasaray-Kızılyıldız Marko İvkoviç, Marko İvkoviç öldürüldü, Marko İvkoviç'in katili kim?, - Basketbol Haberleri

        THY Avrupa Ligi'nin internet sitesinde yer alan haberde, İspanya'nın Barcelona kentinde Avrupa Ligi Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jordi Bertomeu başkanlığında görüşen yöneticiler, ölüm olayının ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

        Taraflarca yapılan ortak yazılı açıklamada, Sırp taraftar Marko İvkoviç'in hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olay şiddetle kınanarak, "Marko'nun ailesine ve yakınlarına en derin taziyelerimizi sunarız. Avrupa Ligi camiası, her zaman onlara destek olacaktır" denildi.

        Açıklamada, taraftarlara daha sakin olması yönünde çağrıda bulunularak, "Ancak onların yardımıyla bu tür olayların tekrar yaşanmasının önüne geçebiliriz. İki kulüp de spor salonu ve çevrelerinde bundan sonra daha sakin ve sportmence bir ortamın sağlanması için gereken tüm önlemlerin alınacağı teminatını veriyor" ifadelerine yer verildi.

        Avrupa Ligi ve takımlarının ortak gayesinin, olaya ilişkin devam eden soruşturmanın tamamen açığa çıkarılması olduğu vurgulanan açıklamada, benzer olayların yaşanmaması adına gereken önlemlerin alındığı ve güvenlik güçleriyle işbirliği içinde olunduğu belirtildi.

        Bu arada THY Avrupa Ligi'nde bu hafta oynanacak tüm karşılaşmalarda, Sırp taraftar Marko İvkoviç'in anısına saygı duruşunda bulunulacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ