Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroLeague galatasaray liv hospital kızılyıldız maçı öncesi kalbinden bıçaklanan sırp taraftar hayatını kaybetti - Basketbol Haberleri

        Soner KOÇER / İSTANBUL

        Euroleague’de Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız’ı karşı karşıya getiren maç öncesi Abdi İpekçi Spor Salonu önünde çıkan olaylar sırasında iddiaya göre; kendi arkadaş grubu içerisinde çıkan tartışmada Sırp taraftar Marko İvkovic, bıçaklanarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan 25 yaşındaki taraftar, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

        Edinilen bilgiye göre olay; Abdi İpekçi Spor Salonu Stat önü 1 Nolu Kapı girişinde saat 19.00 sıralarında meydana geldi. Karşılaşmayı izlemeye gelen 400 Sırp taraftar, federasyon tarafından güvenlik önlemleri dolayısıyla, rakip takım taraftarına 50 kadar koltuk ayrılması nedeniyle salona giremeyince taşkınlık çıkardı. Kızılyıldız taraftarları, Sarı-kırmızılı taraftarlara taşlar ve meşalelerle saldırdı. Olaya müdahale eden polis, Kızılyıldızlılar’ı Abdi İpekçi çevresinden uzaklaştırdı.

        'DELİJE TUGAYLARI' ÜYESİYDİ

        Polisin müdahalesiyle stat çevresinden uzaklaştırılan Sırp taraftarlardan bir grup kendi aralarında tartışmaya başladı. İddiaya göre, kavgaya dönüşen tartışmada fanatik yapıları ile ünlü “Delije Tugayları” üyesi 25 yaşındaki Sırp taraftar Marko İvkovic bıçakla yaralandı. Kalbinin altına ağır darbe alan İvkovic, ihbar üzerine gelen ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konut Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede kalbi duran ve kalp masajıyla hayata döndürülen taraftar ameliyata alındı. Ancak Marko İvkovic, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

        EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN ÖLEN SIRP TARAFTARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Sırp taraftarın hayatını kaybettiği olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

        Açıklamada şöyle denildi:

        "21.11.2014 günü Galatasaray ve Kızılyıldız takımları arasında oynanan Turkish Airlines Euroleague basketbol müsabakası öncesinde maça giriş biletleri bulunmayan Kızılyıldız taraftarları ile Galatasaray taraftarları arasında uzaktan taş ve şişe atmak suretiyle olaylar çıkmıştır. Arada bulunan emniyet güçleri sayesinde birbirlerine yaklaşamayan taraftarlardan Kızılyıldız taraftarları emniyet güçleri tarafından salon civarından uzaklaştırılırken kendi grubu içinde bulunan bir Kızılyıldız taraftarının bıçakla yaralandığı ve hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı anlaşılmıştır.

        Bahse konu olay ile ilgili görevlilerimiz tarafından çok yönlü soruşturma devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine duyurulur."

        OLAYLAR NASIL BAŞLADI?

        Galatasaray Liv Hospital'ın, THY Avrupa Ligi D Grubu'nda Sırbistan'ın Kızılyıldız Telekom takımı ile oynadığı maç öncesi, konuk ekibin taraftarları salonun dışında olay çıkardı. Alınan bilgiye göre, Sırp takımın yetkilileri taraftarı için Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki mücadele öncesinde Galatasaray Kulübü'nden 50 bilet talep etti. Sarı-kırmızılı kulüp, gelebilecek ekstra talepleri de göz önüne alarak, Sırp kulübüne 70 kişilik bilet ayırdı. Ancak Kızılyıldız'ın un yetkilileri gün içinde 200 bilet daha istedi. Bu talebe ise güvenlik önlemi alınmadığı gerekçesiyle olumsuz yanıt verildi.

        Buna rağmen karşılaşma için Sırbistan'dan yaklaşık 400 kişilik taraftar grubu İstanbul'a geldi. Abdi İpekçi Spor Salonu önüne gelen ve alkollü oldukları belirtilen konuk takımın taraftarları, Galatasaray taraftarlarına kemer ve sopalarla saldırarak, meşale ve taş attı.

        KONSOLOS, TÜRK POLİSİNİ SUÇLADI

        Sırbistan Başkonsolosu Zoran Markovic, 25 yaşındaki bir taraftarın öldürülmesi ile sonuçlanan olaylar hakkında Türk polisini suçladı. Mondo sitesine konuşan Markovic şu ifadeleri kullandı: “Bir genç vatandaşımız kalbinden bıçaklandı. Başbakan ile temas halindeyim. Türk polisi iyi bir iş çıkarmadı. Günler öncesinen ‘Olay çıkabilir’ diye uyardık. Organizasyon zayıf kaldı. Hastanede Türk doktorları aslanlar gibi savaştı. Ameliyat 5 saat sürdü. Ancak kan kaybı nedeniyle vatandaşımız öldü.”

        SIRP BASINI: G.SARAYLILAR BIÇAKLADI

        Emniyetten gelen bilgiler, Marko Ivkovic’i Sırp taraftarların bıçakladığı yönündeydi. Ancak Sırp ve Rus basınında çıkan haberlerde bunun tam tersi savunuldu. Kurir isimli Sırp internet sitesi, “Kızılyıldız taraftar topluluğu, salona alınmadıktan sonra Galatasaray taraftarlarıyla tartışmalar yaşamış ve büyüyen olaylar sonucunda bu karmaşaya Türk polisi de dahil olmuştur. Bu kargaşada kim olduğu bilinmeyen bir Galatasaraylı taraftar, Kızılyıldız taraftarını bıçaklayarak öldürdü” iddiasında bulundu.

        KIZILYILDIZ’DAN BAŞSAĞLIĞI

        Kızılyıldız Kulübü, İstanbul’da öldürülen Marko İvkovic için başsağlığı mesajı yayınladı. Açıklamada, “Galatasaray maçı için Türkiye’ye giden Marko İvkovic isimli taraftarımız, Türk holiganlar

        tarafından bıçaklandı. Ailesine başsağlığı dileriz” ifadeleri kullanıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ