Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroLeague Galatasaray Liv Hospital Valencia Basket, Galatasaray Liv Hospital Euroleague - Basketbol Haberleri

        Galatasaray Liv Hospital, THY Avrupa Ligi D Grubu ikinci maçında İspanyol temsilcisi Valencia Basket'i 71-64 yendi.

        Salon: Abdi İpekçi

        Hakemler: Sreten Radovic (Hırvatistan), Spiros Gkontas (Yunanistan), Robert Vyklicky (Çek Cumhuriyeti)

        Galatasaray Liv Hosptal: Arroyo 16, Pocius 8, Micov 10, Erceg 12, Furkan Aldemir 10, Vougioukas 2, Aradori 8, Sinan Güler 2, Jawai 3

        Valencia Basket: Van Rossom 11, Ribas 6, Harangody 16, Sato 3, Aguilar 2, Loncar 4, Buycks 11, Martinez 6, Lishchuk 5, Vives

        1. Periyot: 25-12

        Devre: 47-24

        3. Periyot: 62-48

        Galatasaray Liv Hospital'ın pota altında, Valencia Basket'in de dış atışlardan sayı bularak başladığı karşılaşmada 4. dakikaya 6-6 berabere girildi. Daha sonra Pocius, Erceg, Micov ve Furkan ile hücumda oldukça etkili bir mücadele ortaya koyan sarı-kırmızılı takım, savunmada zorlanan rakibi karşısında üst üste basketler bularak ilk periyodu 25-12 önde bitirdi.

        İkinci periyoda da çok iyi başlayan Galatasaray Liv Hospital, oyun disiplininden kopan rakibi karşısında Arroyo öncülüğünde 13-2'lik seri bularak 16. dakikada farkı 24 sayıya (38-14) çıkardı. Maçın kontrolünü elinde bulunduran ve tempoyu istediği gibi ayarlayan sarı-kırmızılı takım, soyunma odasına da 47-24 üstün gitti.

        Karşılaşmanın ikinci yarısına tutuk başlayan Galatasaray Liv Hospital karşısında Van Rossom ve Buycks ile dış atışlardan skor üreten Valencia Basket, 25. dakikada farkı 16 sayıya (50-34) indirdi. Savunmasını toparlayan konuk takım Buycks ve Martinez ile sayı bulmaya devam ederken, Arroyo ve Aradori ile rakibine karşılık veren sarı-kırmızılı ekip, son periyoda da 62-48 üstün girdi.

        Final periyoduna 7-2'lik seriyle başlayan Valencia Basket, 34. dakikada farkı 9 sayıya (64-55) düşürdü. Yaptığı hücumları istediği gibi değerlendiremeyen ev sahibi takım karşısında Harangody ve Van Rossom ile potaya giden İspanyol ekibi, bitime 1 dakika 30 saniye kala farkı 5 sayıya (69-64) indirdi. Ancak kalan sürede rakibine başka sayı şansı tanımayan Galatasaray Liv Hospital, mücadeleden 71-64 galip ayrıldı.

        Grubundaki ilk maçında deplasmanda Kızılyıldız Telekom'a 76-68 mağlup olan sarı-kırmızılı ekip, seyircisi önünde Valencia Basket'i mağlup ederek, THY Avrupa Ligi'nde ilk galibiyetini aldı.

        Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun verdiği ceza nedeniyle bu sezon İstanbul'da oynadığı ilk müsabaka olan Türkiye Basketbol Ligi'ndeki Uşak Sportif maçında taraftarından yoksun mücadele eden Galatasaray Liv Hospital'ı, Valencia Basket karşısında sarı-kırmızılı taraftarlar yalnız bırakmadı. Salonu büyük oranda dolduran taraftarlar maç boyunca takımlarına destekte bulundu.

        Galatasaray Liv Hospital'de disiplinsiz davranışları nedeniyle kadro dışı bırakılan ABD'li oyuncu Nolan Smith, karşılaşmada forma giymedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ