Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Fenerbahçe Ülker, Fenerbahçe Ülker şampiyon, Fenerbahçe Ülker şampiyonluk kupasını aldı, - Basketbol Haberleri

        Sarı-lacivertli ekibe, Ülker Sports Arena'da Royal Halı Gaziantep ile oynanan lig maçının devre arasında düzenlenen törenle, lig tarihinde elde ettiği 6. şampiyonluğun kupası verildi.

        Fenerbahçeli yöneticilerin katılmadığı törende, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) asbaşkanları Akın Süel ve Hüsnü Karagözoğlu, geçen sezonki takım kaptanı Ömer Onan ve bu sezonun kaptanı Emir Preldzic'e kupayı verdi. Daha sonra Preldzic kupayı havaya kaldırırken, oyuncular kısa da olsa şampiyonluğun sevincini yaşadı.

        Kupa töreni sırasında Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic ve yardımcıları, yedek oyuncuların oturduğu bölümde yer aldı. Tecrübeli antrenör ve yardımcıları, daha sonra takım fotoğrafına katılmak için oyuncuların yanına gitti.

        Tören öncesi salonun ışıkları söndürüldü. Taraftarlar tezahürat yaparken, sahaya geçen sezonun maç görüntüleri yansıtıldı ve "2013-2014 sezonu şampiyonu Fenerbahçe Ülker" yazısı yazıldı.

        GECİKEN TÖREN

        Geçen sezonun play-off final serisinde 3-3 eşitliğin ardından Galatasaray Liv Hospital'ın, 7. ve son maçına çıkmamasının ardından TBF yönetim kurulu, karşılaşmayı 20-0 lehine tescillediği Fenerbahçe Ülker'i şampiyon ilan etmişti.

        TBF'nin, 19 Haziran Perşembe günü oynanması gereken karşılaşmadan bir gün sonra yaptığı tescilin ardından, sarı-lacivertli kulübün tercihi üzerine kupa töreni, 2014-2015 sezonuna bırakılmıştı.

        Sarı-lacivertli takım, 1990-1991, 2006-2007, 2007-2008, 2009-2010 ve 2010-2011 sezonunun ardından 2013-2014 sezonunda tarihindeki 6. lig şampiyonluğuna ulaştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ